Poligráf (hazugságvizsgálat)

"Azok részére akik igazmondásukat  más módon nem tudják bizonyítani"

vállaljuk Poligráfos igazság-hazugságvizsgálat elvégzését  a legmodernebb amerikai számítógépes technika alkalmazásával.

poligráfos vizsgálat

A Penta Net Kft. partner cégeként  a No Secret Kft. (engedélyszám: 3HETE2100841) vállalkozások és  magánszemélyek részére egyaránt vállalja  őszinteségvizsgálat - hazugságvizsgálat elvégzését poligráf (polygraph, polygraf, polygráf) berendezés segítségével (www.poligrafvizsgalat.hu).

A privát szféra is kihasználhatja a poligráfos őszinteségvizsgálat-hazugságvizsgálat előnyeit.

 • Bebizonyíthatjuk házas, élet és üzlettársunknak igazmondásunkat, hűségünket és megbízhatóságunkat.
 • Bebizonyíthatjuk leendő választottunknak őszinteségünket a múltunkat érintő kérdésekben.
 • Bebizonyíthatjuk ,hogy nincsenek eltitkolt szenvedélyeink.

Tisztázhatjuk magunkat a bennünket ért  alaptalan vádak alól.

Meggyőződhetünk  élettársunk, házastársunk  hűségéről , megbízhatóságáról.

Megismerhetjük  leendő választottunk őszinteségét a múltját érintő kérdésekben.

Bizonyosságot szerezhetünk egyéb eltitkolt szenvedélyeiről (alkohol, drog, szerencsejáték  stb.).

A komplex computeres poligráfos szűrés elvégzésével  az alábbi információk birtokába juthatunk:

 • Szavahihetőség megbízhatóság,
 • Szenvedélybetegség (ital, szerencsejáték, kábítószer),
 • Erkölcsi fedhetetlenség,
 • Üzleti  lojalitás, a múltban esetlegesen elkövetett és eltitkolt bűncselekmények stb.

Példák a  poligráfos hazugságvizsgáló  alkalmazási területeire:

Minden gazdasági társaságban vannak olyan pozíciók  amelyben a leendő üzlet vagy munkatárs kiválasztása  kockázattal, a hibás döntés jelentős anyagi kárral járhat.

A poligráfos vizsgálat segítségével  a cégek tulajdonosa vagy managementje meggyőződhet a fent említettek egy adott kérdésben állított  öszinteségéről ezáltal ellenőrizhetővé válik  szavahihetőségük is.  Ez csökkentheti a kockázati tényezőket és segítheti a megfelelő személy kiválasztását,  és felderítheti a kizáró okokat.

A szavahihetőségüket más módon bizonyítani nem képeseknek a poligraf lehetőséget nyújt az elvesztett bizalom helyreállítására illetve annak megerősítésére.

Ellenőrizhetők a speciális területre pályázók  által állított adatok, és fény derülhet előéletük homályos pontjaira is:

 • esetleges  zsarolhatóságukra
 • a potenciális veszélyforrást jelentő káros szenvedélyeikre
 • bűnöző vagy egyéb nemkívánatos személyekkel való kötődéseikre

valamint  a kockázatot jelentő esetlegesen labilis egzisztenciális helyzetét, érintő kérdések is tisztázhatóvá válnak :
megbízható-e az a leendő üzlet vagy  munkatársuk akit pl. 

 • nagy értékek kezelésével bízunk meg?
 • pénztáros: pl  a korábbiakban volt e jelentős pénztárhiánya ?
 • raktáros: pl okozott –e jelentősebb raktárhiányt ?
 • beszerző: pl a beszállítóktól fogadott –e el  „csúszópénzt.”?
 • informatikus: pl  végzett  –e törvénytelen adatmásolást, mentést ?
 • vezető: pl  szivárogtatott –e ki korábban bizalmas üzleti információkat?
 • bizalmi pozíció: pl  valóban büntetlen –e az előélete?

poligráf

Bizonyos országokban a poligráfos vizsgálat segítségével  a cégek tulajdonosa vagy managmentje szintén meggyőződhet a meglévő  munkatárs egy adott kérdésben állított  szavahihetőségéről.

Így ha a cégtől  értékek tűntek el, és belső lopásra gyanakszanak   a poligraf  által végzett hazugságvizsgálat  eldöntheti kinek a segítségével vagy  közreműködésével történtek a céget károsító cselekmények illetve felmentheti  azokat akik ezen a módon akarják bizonyítani ártatlanságukat.

Megtudhatjuk illetve a nevezett személy bebizonyíthatja, hogy:

Lojális volt - e eddig  a céghez pl .a kinevezés előtt ?

Volt vagy van-e e személyes közreműködése   bizalmas információk ,adatok a versenytársak részére juttatásában vagy nyilvánosságra kerülésében ?

A vizsgálatról

"A hazugság olyan stressz helyzetet okoz, amely kiváltja a vegetatív idegrendszer reakcióit. A külvilág ezeket a vérnyomás, pulzus és a légzés változásai, illetve a bőr elektromos vezetőképességének ingadozásán veheti észre.

A hazugságvizsgáló gép, más néven poligraf  , ezeket a változásokat méri és jegyzi fel. Mivel a test önkéntelen reakcióit alig lehet tudatosan befolyásolni, a poligráfos vizsgálat révén nagy pontossággal megkülönböztethető egymástól a valós állítás és a hazugság.

Az Egyesült Államokban a hazugságvizsgálat mindennapos az igazságszolgáltatásban. Büntetőeljárásokban évente csaknem egymillió vádlottat csatlakoztatnak a készülékhez.

hazugságvizsgálat

A bíróságok épületein kívül és a privát szférában  is széles körben alkalmazzák a poligráfot. Aki például munkát szeretne kapni a titkosszolgálatok szervezetében, kénytelen alávetni magát a vizsgálatnak. Gyógyszeripari cégek és az amerikai rendőri szervezetek több mint fele rendszeresen ellenőriztet munkatársaikat, hogy megakadályozzák a drogokkal való visszaélést.

Az egyik legfontosabb feltétel - a terhelt önkéntes részvétele a teszten - azt is jelenti, hogy a hazugságvizsgálat mindenekelőtt nem terhelő bizonyítékot szolgáltat, hanem arra alkalmas, hogy valakit a gyanú alól felmentsen. Az amerikai rendőrség ezért is alkalmazza a nyomozati szakasz elején, hogy a minden alap nélkül gyanúsított személyek ártatlansága minél előbb bebizonyosodjon.

Az eljárás pontosságát vizsgáló egyetemi kísérletek nyilvánosságra hozott eredményei szerint 97 százalékos eredményt sikerült elérni a tett elkövetését valótlanul tagadók (a 'tettesek') körében, és 93 százalékos pontossággal sikerült azonosítani a valóságnak megfelelően tagadókat ('ártatlanok').

A valós életben folyó vizsgálatok pontosságának elemzésekor a tetteseknél 95 százalékos, az ártatlan gyanúsítottak esetében 96 százalékos találati pontosságot regisztráltak."

A vizsgálat menete

poligráfos hazugságvizsgálat menete

A vizsgálat önkéntes , beleegyező nyilatkozat aláírásával kezdődik. A személyiségi jogok miatt  az eredményt alapesetben  kizárólag a vizsgált személlyel ismertetjük ezt követően kizárólag ő dönthet a  további felhasználásról.

A vizsgált személy előzetesen írásban arról is nyilatkozhat, hogy az eredményről egy általa megnevezett harmadik személyt tájékoztassunk.

A jogszabályi előírások miatt a vizsgálati adatokat (írott és elektronikus ) ezt követően azonnal megsemmisítjük.

Napjainkban a poligraf  vizsgálatban kétféle típusú berendezés használatos ; az analóg és a computerizált.

Vizsgálatunkban Stoelting CPS típusú amerikai gyártmányú 5 csatornás computeres poligráf készüléket használunk, amely többfajta  légzésjelet, pulzusszámot és a bőr galvanikus tulajdonságait regisztrálja.

A vizsgálatot megelőzően speciális érzékelőket helyezünk az ügyfélre. (ujjak ,felkar,has,mellkas )

A berendezés az említett élettani vegetatív funkciókat jeleníti meg grafikus formában  A mért értékeket számítógép rögzíti és ennek alapján a szakember megbízható pontossággal képesek eldönteni, hogy a válaszok őszinték voltak-e?

A kérdéssort mindenkivel előre megbeszéljük, nincs hirtelen rákérdezés vagy a vizsgált személy megijesztése .

A semleges kérdések közé soroljuk  be a fontos pontokat, de a vizsgált személy előre tudja, hogy mikor kérdezünk rá az éles dolgokra. A vizsgálatot végző szakértőnk kérdéseire gyakorlatilag kizárható, hogy valaki manipulálni tudja az eredményt. A légzés még tudatosan felügyelhető, de a vegetatív idegrendszer által felügyelt pulzus és a bőrfelszíni kiválasztás (izzadás) függvényében változó galvanikus érték, autonóm folyamat.

A vizsgálat - a kérdések számától függően - kb. 60 -120 perc hosszúságú.  A befejezést követően szakértőnk elvégzi a vizsgálat kiértékelését.

Komoly felkészültséggel, speciális tréningekkel a hazugságvizsgáló készüléket is be lehet csapni, de a viszonylag hosszú időn keresztül tartó vizsgálatban szinte elképzelhetetlen tudatosan mindig a megfelelő reakciókat produkálni.

Felhívjuk a  figyelmet arra ,hogy hazánkban az ombudsman állásfoglalása szerint a poligráf munkaügyi vagy fegyelmi eljárás keretében történő alkalmazása alapvetően ellentétes a Magyar Köztársaság demokratikus elveivel, és álláspontja szerint az ilyen célú felhasználása nem tekinthető jogszerűnek.

A Poligráfos vizsgálatot alapesetben Tatabányán végezzük , melynek díja :

50.800 Ft (40.000 Ft + Áfa/ fő).

 • Az összeg tartalmazza, a vizsgálat, az azt  közvetlenül megelőző konzultáció és a szóbeli kiértékelés (eredményközlés) díját.
 • NEM tartalmazza az ügyfél kérésére történő kiszállás és az esetlegesen megrendelésre kerülő írásos szakvélemény díját.
 • Kérhető kiegészítők  :  írásos szakvélemény: 12.700,-Ft ,kiszállási alapdíj Budapest területén belül 17.000,-Ft , Budapesten kivül  200,-Ft/km de minimum 20.000 Ft (a kiszállás feltétele minimum 3 fő vizsgálata és a megfelelő helyiség biztosítása.)
 • Írásos szakvélemény  megrendelése  legkésőbb a szóbeli kiértékeléskor lehetséges, mert ezt követően az összes  vizsgálati adatot töröljük.

További árainkról, kedvezményeinkről valamint a vizsgálati  időpontokról bővebben hétköznapokon a +36 30 9573 271 telefonszámon,

www.hazugsagvizsgalat.eu oldalon vagy Tatabánya Teleki lászló út 6. alatti irodánkban kaphatnak tájékoztatást.

Vizsgálati időpont kiadásához 5000 Ft foglaló szükséges ( amely a végösszegből levonásra kerül ):

 • (rózsaszín) postai csekken befizetve: No Secret Kft 2800 Tatabánya Teleki László út 6.

a befizetett postai csekket lefényképezve vagy scannelve a  hazugsagvizsgalat@gmail.com email címre  MMS-ben vagy Viber-en a                +36 30 9573 271 számra küldheti.

Lehetőség van időpont foglalására a vizsgálat teljes díjának előre történő banki utalásával is. No Secret Kft  10400913-09121618-00000000    Kérjük ebben az esetben a közlemény rovatban tüntesse fel a megrendelő nevét és címét a számlán szereplő adatok helyes kiállításának érdekében mivel későbbi módosításra nincs lehetőségünk .