Magánnyomozás

A Penta-Net Kft vállal:

Magánnyozomás

 • információ és adatgyűjtést - ellenőrzést,
 • fizetésképességi és megbízhatósági vizsgálatot,
 • személyek, szervezetek felkutatásátát

A Penta Net Kft. partner cégeként a No Secret Kft. (engedélyszám. 3HETE2100841 ) vállalkozások és magánszemélyek részére egyaránt vállalja őszinteségvizsgálat, hazugságvizsgálat elvégzését poligráf (polygraph, polygraf, polygráf) berendezés segítségével. (www.poligrafvizsgalat.hu)

A privát szféra is kihasználhatja a poligráfos igazságvizsgálat-hazugságvizsgálat előnyeit.

 • Bebizonyíthatjuk házas-, élet- és üzlettársunknak igazmondásunkat, hűségünket és megbízhatóságunkat.
 • Bebizonyíthatjuk leendő választottunknak őszinteségünket a múltunkat érintő kérdésekben.
 • Bebizonyíthatjuk, hogy nincsenek eltitkolt szenvedélyeink.
 • Tisztázhatjuk magunkat a bennünket ért alaptalan vádak alól.
 • Meggyőződhetünk élettársunk, házastársunk hűségéről, megbízhatóságáról.
 • Megismerhetjük leendő választottunk őszinteségét a múltját érintő kérdésekben.
 • Bizonyosságot szerezhetünk egyéb eltitkolt szenvedélyeiről (alkohol, drog, szerencsejáték, stb.)

A komplex computeres poligráfos szűrés elvégzésével  az alábbi információk birtokába juthatunk:

 • Szavahihetőség megbízhatóság,
 • Szenvedélybetegség (ital, szerencsejáték, kábítószer),
 • Erkölcsi fedhetetlenség,
 • Üzleti lojalitás, a múltban esetlegesen elkövetett és eltitkolt bűncselekmények stb.

Példák a polygráf (hazugságvizsgáló) alkalmazási területeire:

Minden gazdasági társaságban vannak olyan pozíciók amelyben a leendő üzlet- vagy munkatárs kiválasztása kockázattal, a hibás döntés jelentős anyagi kárral járhat.

A poligráfos vizsgálat segítségével  a cégek tulajdonosa vagy managementje meggyőződhet a fent említettek egy adott kérdésben állított őszinteségéről, ezáltal ellenőrizhetővé válik szavahihetőségük is.  Ez csökkentheti a kockázati tényezőket és segítheti a megfelelő személy kiválasztását és felderítheti a kizáró okokat.

A szavahihetőségüket más módon bizonyítani nem képeseknek lehetőséget nyújt az elvesztett bizalom helyreállítására, illetve annak megerősítésére.

Ellenőrizhetők a speciális területre pályázók által állított adatok és fény derülhet előéletük homályos pontjaira is:

 • esetleges  zsarolhatóságukra
 • a potenciális veszélyforrást jelentő káros szenvedélyeikre
 • bűnöző vagy egyéb nemkívánatos személyekkel való kötődéseikre

valamint  a kockázatot jelentő esetlegesen labilis egzisztenciális helyzetét, érintő kérdések is tisztázhatóvá válnak :

 • megbízható-e az a leendő üzlet- vagy  munkatársuk, akit pl. nagy értékek kezelésével bízunk meg ?
 • pénztáros: pl. a korábbiakban volt-e jelentős pénztárhiánya ?
 • raktáros: pl. okozott-e jelentősebb raktárhiányt ?
 • beszerző: pl. a beszállítóktól fogadott-e el „csúszópénzt" ?
 • informatikus: pl. végzett-e törvénytelen adatmásolást, mentést ?
 • vezető: pl. szivárogtatott-e ki korábban bizalmas üzleti információkat ?
 • bizalmi pozíció: pl. valóban büntetlen-e az előélete ?

Bizonyos országokban a poligráfos vizsgálat segítségével a cégek tulajdonosa vagy managmentje szintén meggyőződhet a meglévő  munkatárs egy adott kérdésben állított  szavahihetőségéről.

Így ha a cégtől  értékek tűntek el és belső lopásra gyanakszanak, a poligráf által végzett hazugságvizsgálat eldöntheti kinek a segítségével vagy  közreműködésével történtek a céget károsító cselekmények, illetve felmentheti azokat, akik ezen a módon akarják bizonyítani ártatlanságukat.

Megtudhatjuk, illetve a nevezett személy bebizonyíthatja, hogy:

 • Lojális volt- e eddig a céghez pl. a kinevezés előtt ?
 • Volt vagy van-e személyes közreműködése bizalmas információk, adatok a versenytársak részére juttatásában vagy nyilvánosságra kerülésében ?

A vizsgálatról

„A hazugság olyan stressz helyzetet okoz, amely kiváltja a vegetatív idegrendszer reakcióit. A külvilág ezeket a vérnyomás, pulzus és a légzés változásai, illetve a bőr elektromos vezetőképességének ingadozásán veheti észre.

A hazugságvizsgáló gép, más néven poligráf  (polygraph, polygraf, polygráf), ezeket a változásokat méri és jegyzi fel. Mivel a test önkéntelen reakcióit alig lehet tudatosan befolyásolni, a poligráfos vizsgálat révén nagy pontossággal megkülönböztethető egymástól a valós állítás és a hazugság.

Poligráfos hazugságvizsgálat

Az Egyesült Államokban a hazugságvizsgálat mindennapos az igazságszolgáltatásban.

Büntetőeljárásokban évente csaknem egymillió vádlottat csatlakoztatnak a készülékhez.

A bíróságok épületein kívül és a privát szférában  is széles körben alkalmazzák a poligráfot. Aki például munkát szeretne kapni a titkosszolgálatok szervezetében, kénytelen alávetni magát a vizsgálatnak. Gyógyszeripari cégek és az amerikai rendőri szervezetek több mint fele rendszeresen ellenőrizteti munkatársaikat, hogy megakadályozzák a drogokkal való visszaélést.

Az egyik legfontosabb feltétel - a terhelt önkéntes részvétele a teszten - azt is jelenti, hogy a hazugságvizsgálat mindenekelőtt nem terhelő bizonyítékot szolgáltat, hanem arra alkalmas, hogy valakit a gyanú alól felmentsen. Az amerikai rendőrség ezért is alkalmazza a nyomozati szakasz elején, hogy a minden alap nélkül gyanúsított személyek ártatlansága minél előbb bebizonyosodjon.

Az eljárás pontosságát vizsgáló egyetemi kísérletek nyilvánosságra hozott eredményei szerint 97 százalékos eredményt sikerült elérni a tett elkövetését valótlanul tagadók (a 'tettesek') körében, és 93 százalékos pontossággal sikerült azonosítani a valóságnak megfelelően tagadókat ('ártatlanok').

A valós életben folyó vizsgálatok pontosságának elemzésekor a tetteseknél 95 százalékos, az ártatlan gyanúsítottak esetében 96 százalékos találati pontosságot regisztráltak."

A vizsgálat menete

A vizsgálat önkéntes, beleegyező nyilatkozat aláírásával kezdődik. A személyiségi jogok miatt  az eredményt  kizárólag a vizsgált személlyel ismertetjük, ezt követően kizárólag ő dönthet a  további felhasználásról. A vizsgálati adatokat ezt követően azonnal megsemmisítjük.

Napjainkban a poligráfos vizsgálatban kétféle típusú berendezés használatos: az analóg és a computerizált.

Vizsgálatunkban Stoelting CPS típusú amerikai gyártmányú 5 csatornás computeres poligráf készüléket használunk, amely többfajta  légzésjelet, pulzusszámot és a bőr galvanikus tulajdonságait regisztrálja. A berendezés az említett élettani vegetatív funkciókat jeleníti meg grafikus formában  A mért értékeket számítógép rögzíti és ennek alapján a szakemberek megbízható pontossággal képesek eldönteni, hogy a válaszok őszinték voltak-e?

A kérdéssort mindenkivel előre megbeszéljük, nincs hirtelen rákérdezés, ijesztgetés. A semleges kérdések közé soroljuk  be a fontos pontokat, de a vizsgált személy előre tudja, hogy mikor kérdezünk rá az éles dolgokra. A vizsgálatot végző szakértőnk kérdéseire gyakorlatilag kizárható, hogy valaki manipulálni tudja az eredményt. A légzés még tudatosan felügyelhető, de a vegetatív idegrendszer által felügyelt pulzus és a bőrfelszíni kiválasztás (izzadás) függvényében változó galvanikus érték autonóm folyamat.

Komoly felkészültséggel, speciális tréningekkel a hazugságvizsgáló készüléket is be lehet csapni, de a viszonylag hosszú időn keresztül tartó vizsgálatban szinte elképzelhetetlen tudatosan mindig a megfelelő reakciókat produkálni.

Felhívjuk a  figyelmet arra, hogy hazánkban az ombudsman állásfoglalása szerint a poligráf munkaügyi vagy fegyelmi eljárás keretében történő alkalmazása alapvetően ellentétes a Magyar Köztársaság demokratikus elveivel és álláspontja szerint az ilyen célú felhasználása nem tekinthető jogszerűnek.

A poligráfos (polygraph, polygraf) vizsgálatot alapesetben Tatabányán végezzük, melynek díja :
50.800 Ft ( 40.000 Ft + Áfa / fő )

Az összeg tartalmazza a vizsgálat, az azt  közvetlenül megelőző konzultáció és a szóbeli kiértékelés (eredményközlés) díját.

NEM tartalmazza az ügyfél kérésére történő kiszállás és az esetlegesen megrendelésre kerülő írásos szakvélemény díját.

Kérhető kiegészítők: 

 • írásos szakvélemény: 12.700,-Ft
 • kiszállási alapdíj Budapest területén belül 17.000,-Ft
 • Budapesten kivül  200,-Ft/km de minimum 20.000 Ft

Írásos szakvélemény  megrendelése  legkésőbb a szóbeli kiértékeléskor lehetséges, mert ezt követően az összes vizsgálati adatot töröljük.

További árainkról, kedvezményeinkről valamint a vizsgálati időpontokról bővebben hétköznapokon a +36 30 957 3271 telefonszámon www.hazugsagvizsgalat.eu oldalon vagy Tatabánya, Teleki lászló út 6. szám alatti irodánkban kaphatnak tájékoztatást.

Vizsgálati időpont kiadásához 5000 Ft foglaló szükséges (amely a végösszegből levonásra kerül):

 • (rózsaszín ) postai csekken befizetve: No Secret Kft 2800 Tatabánya Teleki László út 6

A befizetett postai csekket lefényképezve vagy scannelve a  hazugsagvizsgalat@gmail.com email címre vagy MMS-ben,WhatsApp-on Viber-en a +36 30 9573-271 számra küldheti.

Lehetőség van időpont foglalására a vizsgálat teljes díjának előre történő banki utalásával is. No Secret Kft 10400913-09121618-00000000  Kérjük ebben az esetben a közlemény rovatban tüntesse fel a megrendelő nevét és címét a számlán szereplő adatok helyes kiállításának érdekében mivel későbbi módosításra nincs lehetőségünk .