Egyéb GPRS alkalmazások

GPRS  átjelző készülék egyéb alkalmazási területei

1) Lakások vagyonvédelme

Bármilyen vagyonvédelmi rendszerhez illeszthető, amely rendelkezik beépített telefonkommunikátorral és kezeli a Contact ID protokollokat. Épületfelügyeleti-rendszerrel kiegészítve egyetlen egy GPRS átjelző berendezés több, csillagpontosan felfűzött riasztórendszer jeleit képes továbbítani. Alkalmazásával tetemesen csökken egy társasházban az egy végpontra (lakásra) jutó beruházási költség, ugyanakkor növekszik a biztonsági szint. Magyar termék, 3 év garancia.

2) Műholdas járműkövetés

Bármilyen gépjármű távfelügyeletét biztosítja. A csatlakozási felület lehet a gép által biztosított interfészen keresztül vagy a gépjárműből kivett kontaktusok, szenzorok által. A távfelügyeleti vezérlő szoftver lehetőséget teremt a gépjárművek állandó kontrollálhatóságára, az esetleges hibajelenségek időbeni diagnosztizálására (akku hiba, rongálás, stb.) valamint műholdakon keresztül történő pozicionálásra, követésre (logisztika). Magyar termék, 3 év garancia.

3) Tűz, füst, CO jelző

Bármilyen füst- és tűzjelző valamint CO jelző rendszerhez illeszthető. Épületfelügyeleti rendszerrel kiegészítve egyetlen egy GPRS átjelző berendezés több, csillagpontosan felfűzött riasztó-, tűzjelző-, CO jelző rendszer jeleit képes továbbítani. Alkalmazásával tetemesen csökken egy társasházban vagy irodaházban az egy végpontra (lakásra, irodára) jutó beruházási költség, ugyanakkor növekszik a biztonsági szint. Magyar termék, 3 év garancia.

4) Liftek

Bármilyen felvonó távfelügyeletét biztosítja, amely képes különböző állapotjelzések átadására. Vészjelzés esetén a készülék kétirányú fónikus kapcsolatot létesít a felvonóban rekedt utasok és a távfelügyeleti állomás között. Magyar termék, 3 év garancia.

5) Nővérhívó

Idős emberek, gyerekek otthoni távfelügyeletét biztosítja. A felhasználó egy gomb megnyomásával jelzi a távfelügyeleti állomásnak az esetleges veszélyhelyzetet. A diszpécser és az ügyfél között létrejövő kétirányú fónikus kommunikáció befejeztével megkezdődhet az intézkedési folyamat. Magyar termék, 3 év garancia.

6) Játék-, nyerő-, zenegépek

Bármilyen játék-, nyerő-, parkoló-, zene-, és egyéb pénzbedobó automata távfelügyeletét biztosítja. A csatlakozási felület lehet a gép által biztosított interfészen keresztül vagy a gépből kivett kontaktusok, szenzorok által. A távfelügyeleti vezérlő szoftver lehetőséget teremt az automaták állandó kontrollálhatóságára, az esetleges hibajelenségek időbeni diagnosztizálására (pénz elakadás, 230V hálózat megszűnése, rongálás, stb.) Magyar termék, 3 év garancia

7) Műszaki berendezések

Alkalmas különböző gyártógépek, töltősorok, hűtőberendezések, csomagológépek, liftek, villamos kapcsoló berendezések, szabályozó rendszerek komplett műszaki távfelügyeletére. A távfelügyeleti vezérlő szoftver lehetőséget teremt a berendezések állandó kontrollálhatóságára, az esetleges hibajelenségek időbeni diagnosztizálására.

8) Italautomaták

Bármilyen ital automatához csatlakoztatható. A csatlakozási felület lehet a gép által biztosított interfészen keresztül vagy a gépből kivett kontaktusok, szenzorok által. A távfelügyeleti vezérlő szoftver lehetőséget teremt az automaták állandó kontrollálhatóságára, az esetleges hibajelenségek időbeni diagnosztizálására (üdítő elakadás, 230V hálózat megszűnése, rongálás, stb.) fogyasztási szokások analizálására (reklámok mérhető értéke), távoli vezérlésére (áremelés, árcsökkentés) és kezelésére harmadik személy beavatkozása nélkül.

9) Őrjáratellenőrzés

Őrjárat ellenőrző szolgáltatás segítségével irodájából vagy akár otthonából bármikor nyomon követhető az őrök munkavégzése! A korábbi őr ellenőrző rendszerek hátránya, hogy időnként mindenképp ki kell menni a helyszínre, ki kell olvasni, elemezni kell a keletkezett óriási keletkezett adatmennyiséget. Ez rengeteg idő és energia ráfordítást igényel. Probléma ha megtelt a memóriája, nem  működik tovább.

Az új rendszerek használatakor  nem kell kimenni a telephelyre és eszközöket kiolvasni, nincs szüksége speciális programokra, laptopra, alkalmazottra. Mindössze egy internet kapcsolattal rendelkező számítógépre . Ennek köszönhetően bármikor, bárhonnan nyomon követhetők az őrök tevékenysége, sőt bármikor beavatkozhatnak amennyiben az őr egy esetleges elalvás vagy más körülmény miatt nem ér ki a megadott időben az ellenőrző ponthoz.

A GPRS előnyei a hagyományos felügyeleti rendszerekkel szemben:

  • alacsony bekerülési ár
  • alacsony üzemeltetési költség
  • egyedi szolgáltatások
  • ingatlan értéknövelő tényező