Magánnyomozás

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

A Penta-Net Kft vállal:

információ és adatgyűjtést - ellenőrzést,

fizetésképességi és megbízhatósági vizsgálatot,

személyek, szervezetek felkutatásátát

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Penta Net Kft. partner cégeként  a No Secret Kft. (engedélyszám. 3HI1601941)  vállalkozások és  magánszemélyek részére egyaránt vállalja őszinteségvizsgálat -hazugságvizsgálat elvégzését  poligráf        polygraph, polygraf, polygráf  ) berendezés segítségével .(www.poligrafvizsgalat.hu ) 

A privát szféra is kihasználhatja a poligráfos igazságvizsgálat-hazugságvizsgálat előnyeit

Bebizonyíthatjuk házas, élet és üzlettársunknak igazmondásunkat ,hűségünket és megbízhatóságunkat.

Bebizonyíthatjuk leendő választottunknak őszinteségünket a múltunkat érintő kérdésekben .

Bebizonyíthatjuk ,hogy nincsenek eltitkolt szenvedélyeink.

Tisztázhatjuk magunkat a bennünket ért  alaptalan vádak alól.


Meggyőződhetünk  élettársunk, házastársunk  hűségéről , megbízhatóságáról.
Megismerhetjük  leendő választottunk őszinteségét a múltját érintő kérdésekben
Bizonyosságot szerezhetünk egyéb eltitkolt szenvedélyeiről. ( alkohol, drog, szerencsejáték  stb. )


A komplex computeres poligráfos szűrés elvégzésével  az alábbi információk birtokába juthatunk:

  • Szavahihetőség megbízhatóság,
  • Szenvedélybetegség ,(ital, szerencsejáték, kábítószer),
  • Erkölcsi fedhetetlenség,
  • Üzleti  lojalitás, a múltban esetlegesen elkövetett és eltitkolt bűncselekmények stb.

Példák a  polygráf ( hazugságvizsgáló ) alkalmazási területeire:

Minden gazdasági társaságban vannak olyan pozíciók  amelyben a leendő üzlet vagy munkatárs kiválasztása  kockázattal, a hibás döntés jelentős anyagi kárral járhat.

A poligráfos vizsgálat segítségével  a cégek tulajdonosa vagy managementje meggyőződhet a fent említettek egy adott kérdésben állított  öszinteségéről ezáltal ellenőrizhetővé válik  szavahihetőségük is.  Ez csökkentheti a kockázati tényezőket és segítheti a megfelelő személy kiválasztását,  és felderítheti a kizáró okokat.

A szavahihetőségüket más módon bizonyítani nem képeseknek lehetőséget nyújt az elvesztett bizalom helyreállítására illetve annak megerősítésére . 


Ellenőrizhetők a speciális területre pályázók  által állított adatok, és fény derülhet előéletük homályos pontjaira is:

  • esetleges  zsarolhatóságukra
  • a potenciális veszélyforrást jelentő káros szenvedélyeikre
  • bűnöző vagy egyéb nemkívánatos személyekkel való kötődéseikre

valamint  a kockázatot jelentő esetlegesen labilis egzisztenciális helyzetét, érintő kérdések is tisztázhatóvá válnak :
megbízható-e az a leendő üzlet vagy  munkatársuk akit pl.  nagy értékek kezelésével bízunk meg?
        - pénztáros: pl  a korábbiakban volt e jelentős pénztárhiánya ?

        - raktáros: pl okozott -e jelentősebb raktárhiányt ?

        - beszerző: pl a beszállítóktól fogadott -e el  „csúszópénzt."?

        - informatikus: pl  végzett  -e törvénytelen adatmásolást, mentést ?

        - vezető: pl  szivárogtatott -e ki korábban bizalmas üzleti információkat?

        - bizalmi pozíció: pl  valóban büntetlen -e az előélete?


Bizonyos országokban a poligráfos vizsgálat segítségével  a cégek tulajdonosa vagy managmentje szintén meggyőződhet a meglévő  munkatárs egy adott kérdésben állított  szavahihetőségéről.

Így ha a cégtől  értékek tűntek el, és belső lopásra gyanakszanak   a poligráf  által végzett hazugságvizsgálat  eldöntheti kinek a segítségével vagy  közreműködésével történtek a céget károsító cselekmények illetve felmentheti  azokat akik ezen a módon akarják bizonyítani ártatlanságukat .


 Megtudhatjuk illetve a nevezett személy bebizonyíthatja ,hogy:
Lojális volt - e eddig  a céghez pl .a kinevezés előtt ?
Volt vagy van-e e személyes közreműködése   bizalmas információk ,adatok a versenytársak részére juttatásában vagy nyilvánosságra kerülésében ?

 

A vizsgálatról

„A hazugság olyan stressz helyzetet okoz, amely kiváltja a vegetatív idegrendszer reakcióit. A külvilág ezeket a vérnyomás, pulzus és a légzés változásai, illetve a bőr elektromos vezetőképességének ingadozásán veheti észre.

A hazugságvizsgáló gép, más néven poligráf  ( polygraph, polygraf, polygráf ) , ezeket a változásokat méri és jegyzi fel. Mivel a test önkéntelen reakcióit alig lehet tudatosan befolyásolni, a poligráfos vizsgálat révén nagy pontossággal megkülönböztethető egymástól a valós állítás és a hazugság.

Az Egyesült Államokban a hazugságvizsgálat mindennapos az igazságszolgáltatásban. Büntetőeljárásokban évente csaknem egymillió vádlottat csatlakoztatnak a készülékhez.      

A bíróságok épületein kívül és a privát szférában  is széles körben alkalmazzák a poligráfot . Aki például munkát szeretne kapni a titkosszolgálatok szervezetében, kénytelen alávetni magát a vizsgálatnak. Gyógyszeripari cégek és az amerikai rendőri szervezetek több mint fele rendszeresen ellenőrizteti munkatársaikat, hogy megakadályozzák a drogokkal való visszaélést.

Az egyik legfontosabb feltétel - a terhelt önkéntes részvétele a teszten - azt is jelenti, hogy a hazugságvizsgálat mindenekelőtt nem terhelő bizonyítékot szolgáltat, hanem arra alkalmas, hogy valakit a gyanú alól felmentsen. Az amerikai rendőrség ezért is alkalmazza a nyomozati szakasz elején, hogy a minden alap nélkül gyanúsított személyek ártatlansága minél előbb bebizonyosodjon.

Az eljárás pontosságát vizsgáló egyetemi kísérletek nyilvánosságra hozott eredményei szerint 97 százalékos eredményt sikerült elérni a tett elkövetését valótlanul tagadók (a 'tettesek') körében, és 93 százalékos pontossággal sikerült azonosítani a valóságnak megfelelően tagadókat ('ártatlanok').


A valós életben folyó vizsgálatok pontosságának elemzésekor a tetteseknél 95 százalékos, az ártatlan gyanúsítottak esetében 96 százalékos találati pontosságot regisztráltak."

A vizsgálat menete

 


A vizsgálat önkéntes , beleegyező nyilatkozat aláírásával kezdődik. A személyiségi jogok miatt  az eredményt  kizárólag a vizsgált személlyel ismertetjükezt követően kizárólag ő dönthet a  további felhasználásról. A vizsgálati adatokat ezt követően azonnal megsemmisítjük.

Napjainkban a poligráfos vizsgálatban kétféle típusú berendezés használatos ; az analóg és a computerizált.

Vizsgálatunkban Stoelting CPS típusú amerikai gyártmányú 5 csatornás computeres poligráf készüléket használunk, amely többfajta  légzésjelet, pulzusszámot és a bőr galvanikus tulajdonságait regisztrálja. A berendezés az említett élettani vegetatív funkciókat jeleníti meg grafikus formában  A mért értékeket számítógép rögzíti és ennek alapján a szakemberek megbízható pontossággal képesek eldönteni, hogy a válaszok őszinték voltak-e?

A kérdéssort mindenkivel előre megbeszéljük, nincs hirtelen rákérdezés, ijesztgetés. A semleges kérdések közé soroljuk  be a fontos pontokat, de a vizsgált személy előre tudja, hogy mikor kérdezünk rá az éles dolgokra. A vizsgálatot végző szakértőnk kérdéseire gyakorlatilag kizárható, hogy valaki manipulálni tudja az eredményt. A légzés még tudatosan felügyelhető, de a vegetatív idegrendszer által felügyelt pulzus és a bőrfelszíni kiválasztás, (izzadás) függvényében változó galvanikus érték autonóm folyamat.


Komoly felkészültséggel, speciális tréningekkel a hazugságvizsgáló készüléket is be lehet csapni, de a viszonylag hosszú időn keresztül tartó vizsgálatban szinte elképzelhetetlen tudatosan mindig a megfelelő reakciókat produkálni.

 

Felhívjuk a  figyelmet arra ,hogy hazánkban az ombudsman állásfoglalása szerint a poligráf  munkaügyi vagy fegyelmi eljárás keretében történő alkalmazása alapvetően ellentétes a Magyar Köztársaság demokratikus elveivel, és álláspontja szerint az ilyen célú felhasználása nem tekinthető jogszerűnek.

 

A Poligráfos ( polygraph ,polygraf  ) vizsgálatot alapesetben Tatabányán végezzük , melynek díja :
50.800 Ft ( 40.000 Ft + Áfa/ fő ).

Az összeg tartalmazza, a vizsgálat, az azt  közvetlenül megelőző konzultáció és a szóbeli kiértékelés (eredményközlés) díját. 

NEM tartalmazza az ügyfél kérésére történő kiszállás és az esetlegesen megrendelésre kerülő írásos szakvélemény díját.

Kérhető kiegészítők  :  írásos szakvélemény: 12.500,-Ft ,kiszállási alapdíj Budapest területén belül 17.000,-Ft , Budapesten kivül  200,-Ft/km de minimum 20.000 Ft

Írásos szakvélemény  megrendelése  legkésőbb a szóbeli kiértékeléskor lehetséges, mert ezt követően az összes  vizsgálati adatot töröljük.


További   árainkról , kedvezményeinkről   valamint  a   vizsgálat   elvégzésének   időpontjáról bővebben hétköznapokon a 30 9573-271 telefonszámon www.hazugsagvizsgalat.eu  oldalon vagy Tatabánya Teleki lászló út 6 alatti irodánkban kaphatnak tájékoztatást.

 

Vizsgálati időpont kiadásához 5000 Ft foglaló szükséges (amely a végösszegből levonásra kerül ):

(rózsaszín ) postai csekken befizetve: No Secret Kft 2800 Tatabánya Teleki László út 6

a befizetett postai csekket a  34 330-880 faxszámra , vagy scannelt példányát  hazugsagvizsgalat@gmail.com email címre vagy azt lefényképezve MMS-ben, Viber -en vagy email-ben a 30 9573-271 számra küldheti.